Lampa de aromaterapie - mic ghid de utilizare

Lampa de aromaterapie - mic ghid de utilizare

Un renumit experiment realizat de Profesorul Griffon, membru al Academiei de Farmacie din Paris,  a demonstrat că sunt suficiente 30 minute pentru a aromatiza dar și igieniza aerul dintr-un spațiu închis.  El a studiat existenţa germenilor microbieni aflaţi în aerul dintr-o încăpere, înainte de a răspândi cu ajutorul unei lămpi de aromaterapie, un amestec de uleiuri esențiale. După 30 de minute s-a constatat că din cele 210 mii de colonii microbiene, dintre care 12 erau mucegaiuri şi 8 stafilococi au rămas doar patru colonii microbiene.

Prin urmare, aromatizarea locuinței sau biroului cu uleiuri volatile, nu doar induce o stare de bine emoțională și echilibrează simțurile, dar și distruge o multitudine de viruși și bacterii care pretind să atace sistemul nostru imunitar.

Pentru a beneficia la maxim de efectele curative ale uleiurilor esențiale, iată un mic ghid de utilizare corectă a lămpii de aromaterapie!

Chiar dacă există și alternativă electrică a lămpii de aromaterapie - difuzorul, lampa cu lumânare oferă un plus estetic și romantic, dacă este utilizată cu atenție. O lampă de aromaterapie trebuie să arate cam așa:

 

Înainte de ședința de aromatizare este important să:

 • Aerisiți bine încăperea;
 • Verificați dacă bolul lampei nu are fisuri, asta ar evita scurgerea uleiului și un eventual incendiu;
 • Umpleți bolul cu apă călduță - va spori timpul de evaporare a uleiului;
 • Adăugați câteva picături de ulei esențial;
 • Aprindeți lumânarea de sub recipient.

Deja în câteva minute se va simți mirosul plăcut al uleiului, iar efectul acestuia se va resimți și peste câteva ore.

Dacă nu ați mai încercat aromatizarea cu uleiuri esențiale, este important să țineți cont de următoarele:

 • Folosiți uleiul esențial în raport cu mărimea spațiului și receptivitatea dvs. la miros. Începeți de la 3-5 picături unui singur ulei, după care puteți experimenta cu cantitatea și tipurile de ulei;
 • Optați doar pentru uleiuri esențiale naturale, cele sintetice pot provoca dureri de cap și stări de rău;
 • Aveți grijă să nu fiarbă apa în bol, astfel mirosul uleiului se schimbă. Dacă observați că scade apa și uleiul nu a fost evaporat total, mai adăugați puțină apă!

Și pe final, supravegheați lampa cât timp arde lumânarea! 

123 Comments

  • Avatar
   Dale Hardie
   Jun 25, 2020

   You have made some really good points there. I checked on the net to learn more about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.2chain

  • Avatar
   Bud Naftzinger
   Jul 11, 2020

   I'd like to thank you for the efforts you have put in penning this site. I really hope to see the same high-grade blog posts from you in the future as well. In truth, your creative writing abilities has inspired me to get my very own blog now ;) resurge supplements

   • Avatar
    Sonny
    Oct 16, 2021

    Nice info dude!..

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code