Delicii florale

Delicii florale

Acești biscuiți sunt fini și delicați ca petalele de trandafiri. Au o aromă florală subtilă, dar în același timp destul de intensă pentru a nu putea trece neobservată. Sunt perfecți pentru a ne îndulci serile reci de toamnă alături de o băutură caldă preferată.

 

Ingrediente :

·         90g făină

·         25g făină de migdale sau migdale măcinate

·         85g unt la temperatura camerei

·         80g zahăr pudră

·         Un vârf de sare

·         O lingură apă de trandafir

·         Un ou la temperatura camerei

·         Zahăr pudră pentru ornare

 

Mod de preparare :

Amestecați într-un vas făina de grâu și făina de migdale.

Intr-un bol, mixați ușor untul până devine cremos. Adăugați zahărul pudră, sarea și apa de trandafir. Bateți până amestecul devine omogen. Incorporați oul și apoi adăugați amestecul de făină.

Acoperiți aluatul cu o peliculă și păstrați la frigider timp de 30 de minute minimum.

 

Incălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Acoperiți tava cu hârtie de copt.

 

Aluatul obținut este destul de lipicios, de aceea înainte de a rupe bucăți din el, treceți de fiecare dată mâinile prin făină. Formați biluțe  de mărime potrivită (2-3 cm) și așezați-le pe hârtia de copt la o distanța de aproximativ 3 cm una de alta. Coaceți biscuiții timp de 15 minute sau până marginile devin aurii deschis.

 

Îndată ce scoateți biscuiții din cuptor, presarați-i cu zahăr pudră. Așteptați până la răcirea completă, înainte de a-i îndepărta din tavă.  

 

Pentru mai multă împlinire, savurați-i alături de cei dragi.

 

Cu drag,

Naturalista

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code